Yoghurtpannenkoeken met rood fruit

Wie houdt er nou niet van pannenkoeken?! Nou ja eigenlijk ken ik genoeg mensen die niet van pannenkoeken houden en daar snap ik eerlijk gezegd helemaal niks van! Deze pannenkoekjes zijn een variatie op de Amerikaanse buttermilk (karnemelk) pannenkoeken, maar dan gemaakt met yoghurt. Dat maakt ze net iets frisser, maar minstens net zo lekker. Eventueel zou je de bloem ook voor (zelfgemaakte) havermeel kunnen vervangen. Het recept is zo makkelijk dat deze pannenkoekjes het ideale ontbijtrecept zijn.

Ingrediënten (8-10 pannenkoeken)

  • 130gr bloem
  • ½tl zout
  • 1tl baksoda
  • 1 ei
  • 1tl vanille extract
  • 250ml yoghurt
  • Kopje rood fruit
  • Ahornsiroop

Bereidingswijze

Meng de bloem met het zout en de baksoda.

Voeg het ei, de vanille extract en de yoghurt toe en meng tot een egaal beslag.

Verhit wat boter in een koekenpan en schep een juslepel beslag in de koekenpan en spreid dit uit tot een rondje met ongeveer 15cm doorsnede.

Bak het pannenkoekje ongeveer 1-2 minuten aan iedere zijde. Je zult de pannenkoekjes mooi zien rijzen.

Herhaal de vorige 2 stappen tot het beslag op is.

Serveer de pannenkoeken met rood fruit en ahornsiroop.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel