Registeren
Wachtwoord vergeten?
Wie houdt er nou niet van pannenkoeken?! Nou ja eigenlijk ken ik genoeg mensen die niet van pannenkoeken houden en daar snap ik eerlijk gezegd helemaal niks van! Deze pannenkoekjes zijn een variatie op de Amerikaanse buttermilk (karnemelk) pannenkoeken, maar dan gemaakt met yoghurt. Dat maakt ze net iets frisser, maar minstens net zo lekker. Eventueel zou je de bloem ook voor (zelfgemaakte) havermeel kunnen vervangen. Het recept is zo makkelijk dat deze pannenkoekjes het ideale ontbijtrecept zijn.
Meng de bloem met het zout en de baksoda.
Voeg het ei, de vanille extract en de yoghurt toe en meng tot een egaal beslag.
Verhit wat boter in een koekenpan en schep een juslepel beslag in de koekenpan en spreid dit uit tot een rondje met ongeveer 15cm doorsnede.
Bak het pannenkoekje ongeveer 1-2 minuten aan iedere zijde. Je zult de pannenkoekjes mooi zien rijzen.
Herhaal de vorige 2 stappen tot het beslag op is.
Serveer de pannenkoeken met rood fruit en ahornsiroop.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.