Nachobowl

Wat zeg je nou, chips bij het avondeten?! Jazeker! Dit is een gerecht dat je eet met chips, nachochips welteverstaan. Dit gerecht mag je lekker met je handen eten. Ook leuk voor met de kinderen, al zou ik dan misschien de cayennepeper er toch even uit laten. Niet dat het gerecht super scherp is, maar voor kinderen kan het toch net iets te uitgesproken zijn. Deze lekkere vegetarische nachobowl heb je trouwens zo op tafel staan. Iets wat mij betreft een flinke pré is.

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 400gr zwarte bonen (uitgelekt 265gr)
  • 400gr linzen (uitgelekt 265gr)
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 400gr tomatenblokjes
  • 35gr tacokruiden
  • 1tl paprikapoeder
  • ¼tl cayennepeper
  • Zout en peper
  • Evt. handjevol koriander fijngesneden
  • Crème fraîche
  • Salsa
  • 2 avocado’s in blokjes
  • 1-2 zakken nachochips

Bereidingswijze

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin de knoflook en de ui.

Voeg de zwarte bonen, linzen en rode paprika toe en bak 2-3 minuten door.

Voeg de tacokruiden, paprikapoeder en cayennepeper toe en bak 2-3 minuten door.

Voeg de tomatenblokjes en zout en peper naar smaak toe en bak het geheel nog eens 2-3 minuten door.

Serveer met crème fraîche, salsa, avocado, nachochips en bestrooi eventueel met een beetje verse koriander.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel