Speculaascrumble

Dit is het perfecte toetje voor een sinterklaasavond of welke andere avond dan ook. Een heerlijke warme rood fruit speculaascrumble. Een makkelijk toetje waar je op pakjesavond geweldig van kunt genieten en weinig omkijken naar hebt.

Ingrediënten (4 personen)

  • 250gr gemengd rood diepvriesfruit (ik heb een mengsel van zomerfruit en kersen gebruikt) ontdooit
  • 1el maïzena
  • 150gr bloem
  • 150gr + 1el donkere basterdsuiker
  • 75gr havermoutvlokken
  • 120gr koude boter
  • 1 flinke el speculaaskruiden
  • Vanille-ijs

Nodig

  • Kleine ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Kneed de bloem, 150gr donkere basterdsuiker, havermout, boter en speculaaskruiden tot kruimels.

Meng het fruit met 1el donkere basterdsuiker en de maïzena.

Doe het fruitmengsel in de ovenschaal.

Verdeel de helft van de kruimels over het fruit.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet hier de ovenschaal op.

Bak de crumble 10 minuten in de oven en verdeel daarna de resterende kruimels over het bakpapier.

Bak nog eens 10-15 minuten.

Laat de crumble 5-10 minuten iets afkoelen buiten de oven.

Serveer de crumble met vanille-ijs, doe heerlijk wat van de extra kruimels over het ijs en bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel