Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dit is het perfecte toetje voor een sinterklaasavond of welke andere avond dan ook. Een heerlijke warme rood fruit speculaascrumble. Een makkelijk toetje waar je op pakjesavond geweldig van kunt genieten en weinig omkijken naar hebt.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Kneed de bloem, 150gr donkere basterdsuiker, havermout, boter en speculaaskruiden tot kruimels.
Meng het fruit met 1el donkere basterdsuiker en de maïzena.
Doe het fruitmengsel in de ovenschaal.
Verdeel de helft van de kruimels over het fruit.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet hier de ovenschaal op.
Bak de crumble 10 minuten in de oven en verdeel daarna de resterende kruimels over het bakpapier.
Bak nog eens 10-15 minuten.
Laat de crumble 5-10 minuten iets afkoelen buiten de oven.
Serveer de crumble met vanille-ijs, doe heerlijk wat van de extra kruimels over het ijs en bestrooi eventueel met wat poedersuiker.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.