Varkenshaas met geroosterde paprikasaus

Zo simpel en zo ontzettend lekker! Deze heerlijke varkenshaas is perfect om met kerstavond te serveren of gewoon om een keertje in het weekend klaar te maken. Het is een kind-kan-de-was-doen-recept zou mijn moeder zeggen. Als je heel lekker wilt eten en indruk wilt maken, maar absoluut geen uren in de keuken wil staan dat is dit het recept voor jou. De saus kun je trouwens prima van tevoren klaar maken en opwarmen zodra je hem wilt gebruiken.

Ingrediënten (4 personen)

  • 3 varkenshaasjes
  • 3 rode paprika’s
  • 1 ui grof gesneden
  • 1 flinke teen knoflook geperst
  • 100gr cherrytomaten
  • ½tl oregano
  • ½tl basilicum
  • Mespunt gerookte paprikapoeder
  • Scheut room
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verhit de oven op de hoogste grillstand.

Bekleed een bakplaat met een aluminiumfolie.

Halveer de paprika’s en verwijde de kern.

Leg de paprika’s op de bakplaat met de buitenkant naar boven en rooster de paprika’s in de oven tot het vel grotendeels zwartgeblakerd is.

Verwijder het velletje.

Doe een beetje boter of olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg de cherrytomaten toe en bak even mee.

Snijd 5 van de 6 paprikahelften grof en voeg samen met de basilicum, oregano en peper en zout naar smaak toe en bak even mee.

Pureer het geheel tot een gladde saus met de staafmixer.

Snijd de resterende paprika helft in dunne reepjes en voeg samen met een flinke scheut room toe en roer door.

Bak de varkenshaas zoals je gewend bent.

Giet de saus over de varkenshaas bij het serveren.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel