Registeren
Wachtwoord vergeten?
Zo simpel en zo ontzettend lekker! Deze heerlijke varkenshaas is perfect om met kerstavond te serveren of gewoon om een keertje in het weekend klaar te maken. Het is een kind-kan-de-was-doen-recept zou mijn moeder zeggen. Als je heel lekker wilt eten en indruk wilt maken, maar absoluut geen uren in de keuken wil staan dat is dit het recept voor jou. De saus kun je trouwens prima van tevoren klaar maken en opwarmen zodra je hem wilt gebruiken.
Verhit de oven op de hoogste grillstand.
Bekleed een bakplaat met een aluminiumfolie.
Halveer de paprika’s en verwijde de kern.
Leg de paprika’s op de bakplaat met de buitenkant naar boven en rooster de paprika’s in de oven tot het vel grotendeels zwartgeblakerd is.
Verwijder het velletje.
Doe een beetje boter of olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de cherrytomaten toe en bak even mee.
Snijd 5 van de 6 paprikahelften grof en voeg samen met de basilicum, oregano en peper en zout naar smaak toe en bak even mee.
Pureer het geheel tot een gladde saus met de staafmixer.
Snijd de resterende paprika helft in dunne reepjes en voeg samen met een flinke scheut room toe en roer door.
Bak de varkenshaas zoals je gewend bent.
Giet de saus over de varkenshaas bij het serveren.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.