Appelflappen met amandelspijs

Deze appelflappen zijn de nieuwe generatie appelflappen. Zo ontzettend lekker de toevoeging van amandelspijs, denk dat ik ze nooit meer anders wil eten. De amandelspijs heb ik ook zelf gemaakt, maar je kunt hem ook kant in klaar in diverse supermarkten kopen. Deze appelflappen zijn de perfecte toevoeging voor een Sinterklaasavond of met de kerst bij de koffie of thee en met een bolletje vanille-ijs zijn ze ook nog eens een heerlijk toetje.

Ingrediënten (voor 6 stuks)

  • 6 velletjes roomboter bladerdeeg
  • 2 middelgrote Jonagold appels geschild en in plakjes
  • 1 - 1½tl kaneel
  • 1 flinke el kristalsuiker
  • 1-2el citroensap
  • Scheut calvados (optioneel)
  • 1 ei losgeklopt
  • 150gr amandelspijs
  • 1-2 el amandelschaafsel
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Meng de appel met de kaneel, suiker, citroensap en calvados.

Meng de helft van het losgeklopte ei met de amandelspijs.

Verdeel de amandelspijs over de middens van de velletjes bladerdeeg.

Verdeel de appelplakjes over de amandelspijs.

Vouw de punten naar elkaar toe en knijp het bladerdeeg dicht. Je mag het aan de bovenkant iets openlaten.

Smeer de appelflappen in met het resterende losgeklopte ei en bestrooi met het amandelschaafsel.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de appelflappen op.

Bak de appelflappen in 15-20 minuten goudbruin.

Bestrooi met een beetje poedersuiker.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel