Ratatouille

Ik ben gek op allerhande groenten. En dan helemaal groentes met een uitgesproken smaak, of als ze bijvoorbeeld lekker gewokt zijn. Nou wilde ik toch ook eens ratatouille maken. Ratatouille is een van oorsprong Frans gerecht van gestoofde groenten. Tegenwoordig wordt het op verschillende manieren gemaakt, ik heb ervoor gekozen om de groenten niet te stoven, maar te bakken in de oven. Simpelweg omdat ik er niet van houd als de groenten helemaal zacht zijn of tot snot gekookt zijn. Wat mij betreft is dit echt het perfecte bijgerecht bij een etentje. Door alle kleuren ziet het er gezellig uit en als je groenten kun snijden kun je dit gerecht maken, dus wat kan er misgaan?

Ingrediƫnten (4 personen)

  • 1 courgette in blokjes
  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 rode ui in reepjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 200gr gemengde (verschillende kleuren) snoeptomaatjes
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1tl tijm
  • 1tl rozemarijn
  • 1tl peterselie
  • 1tl basilicum
  • 2tl balsamico azijn
  • Scheut olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng alles door elkaar en verdeel over de bakplaat.

Rooster de groente 30 minuten in de oven, schep elke 10 minuten even om.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel