Hertenstoofpot

Hertenstoofpot, of eigenlijk Bambi zoals het hier in huis bekend staat, is een gerecht waar je mij echt heel blij mee kunt maken. Het klinkt met die naam misschien een beetje zielig, maar dit gerecht is zo enorm lekker!! Het smaakt lekker, het ruikt lekker, en het ziet er lekker uit, oftewel het is geweldig. Ik vind zo’n stoofpotje ook echt iets winters hebben, iets dat helemaal past bij het koude en gure weer van de laatste tijd. Lekker met aardappelpuree of met frites, en gebakken groente.

Ingrediënten:

  • 1 kg hertenvleespoulet in blokjes
  • 120gr roomboter
  • 2 preien in ringen
  • 2-3 worteltjes fijngemalen
  • 3 stengels bleekselderij fijngemalen
  • 3 tenen knoflook
  • 2el rode wijnazijn
  • 2tl oregano
  • 140gr tomatenpuree
  • 4dl volle rode wijn
  • 1 handjevol peterselie fijngesneden
  • 1 handjevol basilicum fijngesneden
  • 1 handjevol bieslook fijngesneden
  • Scheutje room
  • Peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze:

Verhit de roomboter in een pan met een goede dikke bodem.

Braad hierin de hertenpoulet aan zodat deze aan alle kanten kleur heeft en doe er naar smaak peper en zout op.

Doe de prei erbij en roer dit goed door.

Doe de wortel, bleekselderij en de knoflook erbij en roer goed door.

Voeg de tomatenpuree toe en roer het goed door.

Voeg nu de rode wijnazijn en de rode wijn toe en vermeng dit alles goed door elkaar.

Doe nu ook de oregano erbij en roer goed door.

Laat het geheel nu 100 tot 110 minuten onder regelmatig roeren zachtjes gaarkoken.

Controleer of het vlees gaar is.

Doe vlak voor het opdienen de verse kruiden, een scheutje room en evt. zout naar smaak en roer het geheel door.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel