Registeren
Wachtwoord vergeten?
Hertenstoofpot, of eigenlijk Bambi zoals het hier in huis bekend staat, is een gerecht waar je mij echt heel blij mee kunt maken. Het klinkt met die naam misschien een beetje zielig, maar dit gerecht is zo enorm lekker!! Het smaakt lekker, het ruikt lekker, en het ziet er lekker uit, oftewel het is geweldig. Ik vind zo’n stoofpotje ook echt iets winters hebben, iets dat helemaal past bij het koude en gure weer van de laatste tijd. Lekker met aardappelpuree of met frites, en gebakken groente.
Verhit de roomboter in een pan met een goede dikke bodem.
Braad hierin de hertenpoulet aan zodat deze aan alle kanten kleur heeft en doe er naar smaak peper en zout op.
Doe de prei erbij en roer dit goed door.
Doe de wortel, bleekselderij en de knoflook erbij en roer goed door.
Voeg de tomatenpuree toe en roer het goed door.
Voeg nu de rode wijnazijn en de rode wijn toe en vermeng dit alles goed door elkaar.
Doe nu ook de oregano erbij en roer goed door.
Laat het geheel nu 100 tot 110 minuten onder regelmatig roeren zachtjes gaarkoken.
Controleer of het vlees gaar is.
Doe vlak voor het opdienen de verse kruiden, een scheutje room en evt. zout naar smaak en roer het geheel door.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.