Geroosterde pompoensoep

Jaja, hoog tijd voor weer een kom soep. Deze keer een lekkere kruidige geroosterde pompoensoep. Nu het zo koud is buiten is het helemaal lekker om met een kop soep op te warmen en dan lekker een stukje brood erin dopen. Heerlijk! Zeg nou zelf, dat is toch genieten?!

Ingrediënten

  • 1 flespompoen à 900gr tot 1000gr in kwarten en ontpitt
  • ½tl paprikapoedert
  • ½tl gemberpoedert
  • 1/8tl cayennepeper t
  • 1 ui grof gesnedent
  • 2 tenen knoflook grof gesnedent
  • 1 paprika grof gesnedent
  • 100gr cherrytomatent
  • 1 liter groentebouillont
  • Kookroomt
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg hierop de stukken pompoen.

Bestrooi de pompoen met de paprikapoeder, gemberpoeder, cayennepeper en zout en peper naar smaak.

Rooster de pompoen 30 minuten in de oven.

Voeg de paprika, ui, knoflook en cherrytomaten toe aan de bakplaat.

Rooster nog eens 30 minuten.

Doe het vruchtvlees van de pompoen samen met overige groenten in een ruime pan.

Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.

Pureer het geheel glad met een staafmixer.

Voeg een scheut room toe.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel