Registeren
Wachtwoord vergeten?
Jaja, hoog tijd voor weer een kom soep. Deze keer een lekkere kruidige geroosterde pompoensoep. Nu het zo koud is buiten is het helemaal lekker om met een kop soep op te warmen en dan lekker een stukje brood erin dopen. Heerlijk! Zeg nou zelf, dat is toch genieten?!
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg hierop de stukken pompoen.
Bestrooi de pompoen met de paprikapoeder, gemberpoeder, cayennepeper en zout en peper naar smaak.
Rooster de pompoen 30 minuten in de oven.
Voeg de paprika, ui, knoflook en cherrytomaten toe aan de bakplaat.
Rooster nog eens 30 minuten.
Doe het vruchtvlees van de pompoen samen met overige groenten in een ruime pan.
Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
Pureer het geheel glad met een staafmixer.
Voeg een scheut room toe.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.