Gourmetrecept: Pannenkoekjes met warme kersen

Behalve een diner kun je iedereen natuurlijk ook zijn eigen dessert laten maken met het gourmetten. En laat ik daar nou het perfecte recept voor hebben. Heerlijke pannenkoekjes met warme kersen en een beetje vanille-ijs. Je moet natuurlijk en even je pannetje schoonmaken of een doekje over de bakplaat halen, maar dat is natuurlijk niet het grote werk.

Ingrediënten (voor 4-6 personen)

  • 130gr bloem
  • ½tl zout
  • 1tl baking soda
  • 1 ei
  • 1tl vanille extract
  • 270ml karnemelk
  • 250gr kersen (ik gebruik kersen uit de diepvries)
  • 2tl balsamico
  • 1tl maïzena
  • 1el bruine suiker
  • Vanille-ijs
  • Beetje roomboter

Bereidingswijze

Meng de bloem met het zout en de baking soda.

Voeg het ei, de vanille extract en de karnemelk toe en meng tot een glad beslag.

Meng de kersen met de balsamico, bruine suiker en maïzena.

Verhit wat roomboter in een pannetje of op de bakplaat en bak per persoon 2-3 pannenkoekjes (ongeveer één eetlepel beslag per pannenkoekje).

Verwarm in een pannetje of op de bakplaat (een pannetje is het makkelijkst) een schep kersen.

Serveer de pannenkoekjes met de warme kersen en een bolletje vanille-ijs.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel