Gourmetrecept: Gebakken roodschillige aardappeltjes

Je kunt natuurlijk stokbrood met kruidenboter als bijgerecht serveren als bijgerecht bij de gourmet, maar waarom niet gewoon iedereen lekker zijn eigen bijgerecht laten bakken. Deze roodschillige aardappeltjes zijn zo’n perfect bijgerecht, makkelijke om voor te bereiden en nog makkelijker om te bakken tijdens het gourmetten.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 450gr roodschillige aardappels
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • ¾tl rozemarijn
  • 2-3el olie
  • Zout

Bereidingswijze

Kook de aardappel kort voor. Ze hoeven niet door en door gaar te zijn, maar dan is de baktijd net wel wat korter.

Meng de olie met de rozemarijn, knoflook en zout naar smaak.

Snijd de aardappels in kleine blokjes van iets meer dan een centimeter.

Meng de aardappelblokjes met de knoflookolie.

Bak de aardappeltjes op een bakplaat of in een gourmetpannetje tot ze rondom goudbruin en krokant zijn.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel