Gourmetrecept: Groentespiesjes in kruidenolie

Vaak ligt er veel vlees op tafel bij het gourmetten, maar heerlijke groenten zijn minstens net zo lekker om te bakken tijdens het gourmetten. Deze makkelijke groentespiesjes gemarineerd in een heerlijke kruidenolie zijn zo klaargemaakt en een heerlijke toevoeging aan je gourmetdiner.

Ingrediënten (voor 16 stuks)

  • ½ courgette in vieren en in plakken van ongeveer één centimeter dik
  • 16 champignons gehalveerd
  • 16 cherrytomaten
  • 3 el olie
  • 1tl Italiaanse kruiden
  • 1 teen knoflook geperst
  • Peper en zout

Nodig

  • 16 tapasprikkers

Bereidingswijze

Meng de olie met de Italiaanse kruiden, knoflook en peper en zout naar smaak.

Rijg aan iedere tapasprikker een stukje courgette, een halve champignon, een cherrytomaat, weer een halve champignon en nog een stukje courgette.

Bestrijk iedere tapasprikker rijkelijk met de kruidenolie en laat even half uurtje marineren.

Bak de groentespiesjes op een bakplaat of in een gourmet pannetje totdat de groenten de gewenste gaarheid hebben.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel