Registeren
Wachtwoord vergeten?
Kip in wijn, of eigenlijk haan in wijn als je het letterlijk vertaald. Dit stond al enige tijd op mijn lijstje om te maken, want zeg nou eerlijk met een heerlijke stoofpot met wijn kun je toch niet misgaan. Een recept dat als ik het internet moet geloven komt van het Franse platteland waarbij men nog iets nuttigs wilde doen met de haan die te oud was om te kraaien. Er zijn heel wat varianten op dit recept. Veelal zie je dat er kip met bot gebruikt wordt, ik heb er gekozen om dat niet te doen. Waarom? Simpelweg omdat ik het makkelijker vind eten.
Verhit wat olie of boter in een pan en bak hierin de spekblokjes samen met de sjalotjes.
Haal de spekblokjes en sjalotjes uit de pan en zet apart.
Bestrooi de kipdijfilets met peper en zout en bak rondom bruin in het spekvet. De kipdijfilets hoeven niet door en door gaar te zijn.
Haal de kipdijfilets uit de pan en zet apart.
Doe de sjalotjes en spekblokjes weer in de pan en voeg de knoflook toe en bak even mee.
Voeg de cognac toe, roer doe en bak tot dat het merendeel van de vloeistof verdampt is.
Voeg de champignons, winterpeen en tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee.
Voeg de bloem toe en bak 1-2 minuten door.
Voeg de wijn, fond, suiker, azijn, tijm, laurierblaadjes, rozemarijn en zout en peper naar smaak toe en roer door.
Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten onder af en toe roeren zachtjes doorkoken.
Voeg de kipdijfilets toe en bedek ze rijkelijk met de saus.
Laat de kip 45 minuten met de deksel op de pan op laag vuur onder af en toe roeren garen.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.