Aardappel-gehaktschotel met gyroskruiden

Als echte geldbewuste Hollander houd ik natuurlijk enorm van aanbiedingen. Nou ja, een echte koopjesjager ben ik niet, maar als er iets in de aanbieding dat ik regelmatig gebruik dan sla ik wel even in. Daarom vond ik het een leuke uitdaging voor mezelf om een gerecht te maken dat voornamelijk bestaat uit producten die deze week in de aanbieding zijn. Waarom is dit een uitdaging voor mij? Nou ik let nooit specifiek op wat er in de aanbieding is, ik koop gewoon waar ik op dat moment zin in heb.

Je hoeft van mij niet te verwachten dat ik vijf winkels afga voor een koopje. Daarom ben ik ook maar bij één supermarkt geweest, in dit geval de Albert Heijn. Deze week is daar o.a. het gehakt, aardappelschijfjes, roerbakgroente, uien en melk in de aanbieding. Dit gaf mij de inspiratie om een lekkere aardappelschotel te creëren met de lekkere kruidige smaak van gyroskruiden. Ik heb er bewust voor gekozen om geen kaas over het gerecht te doen. Simpelweg omdat ik niet zo goed tegen kaas kan. Als je wel goed tegen kaas kunt, is dat zeker nog een lekkere toevoeging.

Ingrediënten (4 personen):

  • 500gr gehakt
  • 800gr aardappelschijfjes
  • 600gr Italiaanse roerbakmix met champignons
  • 15-20gr gyroskruiden
  • 1-2tl paprikapoeder
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 200ml volle melk
  • 1 ei
  • Peper en zout naar smaak
  • Evt. kaas om te gratineren

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit wat boter of olie in een pan.

Fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg de roerbakgroentes toe en bak deze een paar minuten door.

Voeg nu het gehakt toe, trek het uit elkaar met twee vorken en bak het rul.

Doe de gyroskruiden en het paprikapoeder toe en laat het geheel een paar minuten rustig doorbakken.

Klop het melk met het ei.

Voeg hieraan peper en zout naar smaak toe.

Beleg de bodem van een ovenschaal met een laagje aardappelschijfjes.

Verdeel hierover het gehaktmengsel.

Beleg het gehaktmengsel weer met een laagje aardappelschijfjes.

Giet hierover het melk en ei mengsel.

Strooi er eventueel nog wat kaas over.

Bak het nu 30-35 minuten in de oven.

Voor een extra knapperige bovenkant zet het zo’n 5 minuten onder de grill op de hoogste stand. Uiteraard well alles goed in de gaten houden.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel