Appelbeignets

Het is alweer bijna oud en nieuw. Dus dat betekent nog één dagje helemaal losgaan op allerhande ongezond eten voordat ik voorlopig weer enigszins normale hoeveelheden en een stuk gezonder ga eten. Geen zorgen hoor, ik ga niet ineens de koekjes of een lekkere boterham met hagelslag laten staan, maar een beetje minder mag best. Maar eerst nog even heerlijk snoepen op oudejaarsavond en dat kan perfect met deze heerlijke appelbeignets. Ze zijn makkelijk om te maken en echt heerlijk om te eten. Perfect naast of in plaats van een oliebol.

Ingrediënten

  • 250gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 300ml volle melk
  • 4 appels (Jonagold of Goudreinette)
  • 4el + 6el suiker
  • ½tl + ½tl kaneel
  • 2el calvados

Bereidingswijze

Klop de eieren los met de helft van de melk.

Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en klop tot een glad beslag.

Klop de resterende melk erdoorheen.

Zet het beslag een half uur apart.

Schil de appels, verwijder de kern, snijd de appels in plakken van 1½cm dik.

Besprenkel de appelschijven met de calvados, 4 eetlepels suiker en een halve theelepel kaneel.

Schep om, zodat alle schijven bedekt zijn.

Verhit de frituurolie tot 190 graden.

Bekleed een vergiet met keukenpapier.

Haal de appelschijven met behulp van een vork door het beslag en laat in de frituurolie glijden.

Bak de beignets 3 minuten aan één zijde, keer om met behulp van een vork en vak nog eens drie minuten. Bak er 2-3 tegelijk.

Laat de beignets uitlekken in het vergiet.

Meng de resterende suiker met de resterende kaneel.

Bestrooi de beignets met de kaneelsuiker.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel