Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik had al de hele week zin om koekjes te bakken, dus heb ik gisteren deze heerlijke havermoutkoeken gebakken met witte chocolade. Als je nu denkt gezonde koeken omdat er havermout in zit kun je het wel vergeten. Deze koeken zijn niet dieetproof, maar wel heel erg lekker. Deze lekkere havermoutkoeken zijn gekruid met kaneel en een beetje nootmuskaat. Ze zijn supermakkelijk om te maken en perfect voor bij de koffie of thee of als zoet tussendoortje.
Meng de bloem, havermout, lichtbruine suiker, zout, kaneel en nootmuskaat.
Voeg de boter toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Laat het deeg een half uur in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit tot een dikte van 3-4mm.
Steek er koekjes uit met een diameter van 7cm en leg ze op de bakplaat.
Bak de koekjes in 25 minuten gaar.
Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen voordat je ze verder laat afkoelen op een rek.
Hak 20gr (1/3) chocolade in kleine stukjes en doe in een bakje.
Smelt de overige 40gr (2/3) chocolade au-bain-marie.
Giet de gesmolten chocolade bij de stukjes chocolade en roer door tot ook de stukjes chocolade gesmolten zijn. Doe dit niet andersom, want de au-bain-marie bak is warm en dan kun je de temperatuur van de chocolade niet goed terugbrengen. Dit proces heet enten en zorgt ervoor, net als bij temperen dat de chocolade uit zichzelf uithardt zonder dat je het in de koelkast hoeft te zetten en ook zijn glans behoudt.
Doe de chocolade in een spuitzak en knip een puntje van de spuitzak af.
Bedruip de koekjes met de witte chocolade en laat uitharden.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.