Registeren
Wachtwoord vergeten?
Tijd voor een lekker een gezond Italiaans gerecht. Heerlijke lasagne met gegrilde groenten! Hoewel het gerecht helemaal niet moeilijk is om te maken moet je er wel eventjes de tijd voor uittrekken. Vooral het grillen van de groenten moet je wat extra tijd voor nemen. Maar het is het meer dan waard, want het is echt een superlekker gerecht!
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng 1 teen knoflook met de rozemarijn, olijfolie en peper en zout naar smaak.
Meng dit met de plakjes courgette en aubergine.
Gril de plakjes courgette en aubergine in een grillpan of op een bakplaat in de oven totdat ze zacht zijn (door en door gaar hoeft niet).
Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin de ui en de resterende knoflook.
Voeg de wortelrasp, paprika en champignons toe en bak 3 minuten door op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, wijn, oregano, basilicum en peper en zout naar smaak toe. Roer door en laat 5 minuten op laag vuur pruttelen.
Verdeel een beetje saus over de bodem van een ovenschaal en beleg dit met een plakjes aubergine.
Doe hierover een dun laagje saus en beleg met plakken courgette.
Doe hierover weer een laagje saus en beleg vervolgens met een laag lasagnevellen.
Herhaal deze stappen om vervolgens weer een laag saus, laag aubergine, laag saus, laag courgette, laag saus en een laag lasagnevellen te krijgen.
Verdeel hierover de resterende saus.
Verdeel de buffelmozzarella over de saus en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Bak de lasagne in 20-25 minuten gaar.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.