Registeren
Wachtwoord vergeten?
Kaiserschmarren (of Kaiserscharrn, de spelling varieert wat op het internet) zijn heerlijk! Ik vind wel dat ze er wat vreemd uitzien, namelijk een dikke pannenkoek die in stukken gehakt is. Gelukkig doet dat niks af aan de smaak. Vaak worden kaiserschmarren gegeten met appelmoes, maar ook met andere dingen is het erg lekker. Zoals een makkelijk zelfgemaakte rood fruit compote!
Wel de rozijnen in de rum.
Doe het diepvriesfruit, water, kaneel, port, 4 eetlepels honing, citroensap en citroenrasp in een pan en roer het geheel door elkaar.
Breng het aan de kook en laat op een laag vuurtje 10 minuten zachtjes koken.
Roer het fruit stuk met een houten lepel. Het is een compote dus er mag best wat structuur in zitten. Als er nog erg veel vocht in zitten kun je de compote op een hoger vuurtje onder af en toe roeren nog twee minuutjes in laten koken. Houd er rekening mee dat zodra het afkoelt het nog verder indikt.
Klop de eidooiers luchtig.
Meng hier in delen de bloem en de melk doorheen.
Klop de 2 theelepels honing en de vanille door het eidooiermengsel.
Klop de eiwitten stijf en vouw ze door het eidooiermengsel.
Verhit wat boter in een grote koekenpan (28 cm), of bak het beslag in 2 delen.
Doe het beslag in de pan en verdeel de rozijnen er overheen.
Bak de pannenkoek aan één zijde mooi goudbruin, je zult het beslag ook zien rijzen in de pan.
Keer de pannenkoek om en trek met twee vorken of spatels uit elkaar.
Bak de kaiserschmarren rondom goudbruin.
Serveer de kaiserschmarren met poedersuiker en de rood fruit compote.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.