Baked oatmeal met appel

Ontbijt je liever warm of koud? Eerlijk gezegd ontbijt ik meestal liever gewoon snel. Maar met al het thuiswerken van tegenwoordig is het makkelijker om meer de tijd te nemen voor het ontbijt. Ideaal om deze lekkere baked oatmeal (oftewel gebakken havermout) met appel, kaneel en amandelschaafsel te maken. Hoewel je genoeg tijd moet hebben om dit lekker warme ontbijtgerecht te maken, gaat die tijd vooral zitten in het bakken in de oven. Zelf heb je er eigenlijk maar weinig werk aan. En nog een tip van mij. Als je over hebt, bak het dan de volgende dag gewoon op in de koekenpan.

Ingrediënten (voor 3-4 personen)

  • 130gr havermout
  • 1tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • ¼tl + ½tl kaneel
  • 1 kleine appel geschild en in blokjes
  • 2tl citroensap
  • 300ml (amandel)melk
  • 2el + extra honing
  • 15gr boter gesmolten
  • 1tl vanille extract
  • 1 ei
  • 1-2 el amandelschaafsel

Nodig

  • Ovenschaal 30 x 20 cm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de havermout met de bakpoeder, zout en ¼ theelepel kaneel.

Meng de appel, kaneel en citroensap.

Doe de helft van de havermout in de ovenschaal en verdeel hierover de helft van het fruit.

Verdeel de rest van de havermout er overheen en verdeel hier overheen het resterende fruit.

Meng de (amandel)melk met het ei, de vanille extract, boter en 2 eetlepels honing.

Giet dit mengsel over de havermout heen.

Verdeel het amandelschaafsel over de havermout.

Bak de havermout in 35 minuten in de oven gaar.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel