Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ontbijt je liever warm of koud? Eerlijk gezegd ontbijt ik meestal liever gewoon snel. Maar met al het thuiswerken van tegenwoordig is het makkelijker om meer de tijd te nemen voor het ontbijt. Ideaal om deze lekkere baked oatmeal (oftewel gebakken havermout) met appel, kaneel en amandelschaafsel te maken. Hoewel je genoeg tijd moet hebben om dit lekker warme ontbijtgerecht te maken, gaat die tijd vooral zitten in het bakken in de oven. Zelf heb je er eigenlijk maar weinig werk aan. En nog een tip van mij. Als je over hebt, bak het dan de volgende dag gewoon op in de koekenpan.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de havermout met de bakpoeder, zout en ¼ theelepel kaneel.
Meng de appel, kaneel en citroensap.
Doe de helft van de havermout in de ovenschaal en verdeel hierover de helft van het fruit.
Verdeel de rest van de havermout er overheen en verdeel hier overheen het resterende fruit.
Meng de (amandel)melk met het ei, de vanille extract, boter en 2 eetlepels honing.
Giet dit mengsel over de havermout heen.
Verdeel het amandelschaafsel over de havermout.
Bak de havermout in 35 minuten in de oven gaar.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.