Citroencake

Ik vind baksels met een citroensmaak heel erg lekker, maar dan moet er wel echt een goede volle citroensmaak aanzitten. Dus niet een vleugje citroen, maar echt een lekkere frisse citroensmaak zonder dat je bij jezelf denkt wat voor zuurs heb ik een hap uit genomen. Nou deze cake zit bomvol citroensmaak! Heerlijk voor bij een kopje koffie of thee.

Ingrediënten

  • 200gr roomboter
  • 200gr witte basterdsuiker
  • 225gr zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • Sap van 2 biologische citroenen + 3el citroensap
  • Rasp van 2 biologische citroenen
  • ½tl zout
  • 80gr poedersuiker

Nodig

Cakevorm van 25 cm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet de cakevorm in en bestuif de vorm met bloem of bekleed de vorm met bakpapier.

Klop de roomboter met de basterdsuiker romig.

Klop er één voor één de eieren doorheen.

Meng het zelfrijzend bakmeel en het zout erdoor.

Roer het sap van 2 citroenen erdoor en het merendeel van de citroenrasp erdoor. Houd een klein beetje citroenrasp achter om ter decoratie te gebruiken.

Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in 60 minuten gaar.

Laat de cake 15 minuten in de vorm afkoelen, stort hem daarna op een rek en laat verder afkoelen.

Meng de poedersuiker met de 3 eetlepels citroensap tot een glazuur.

Bedruip de cake met de glazuur en bestrooi met de resterende citroenrasp.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel