Bonbons met koffiekaramel

Wil je echt iets bijzonders maken voor Valentijnsdag? Heb je er dan al eens aan gedacht om zelf bonbons te maken? Bijvoorbeeld deze heerlijke bonbons met koffiekaramel. Je zou denken dat bonbons belachelijk moeilijk zijn om te maken, maar dat valt best mee. Ik heb er zelf een ijsblokjesvorm voor gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een echte bonbonvorm.

Ingrediënten (voor 16 stuks)

  • 135gr + 65gr pure chocolade
  • 30gr witte chocolade
  • 100gr fijne kristalsuiker
  • 45gr roomboter
  • 80ml slagroom
  • 1¼tl ristretto

Nodig

  • Bonbonvorm of ijsblokjesvorm

Bereidingswijze

Verwarm de suiker in een steelpan op laag vuur totdat deze volledig gesmolten is, je kunt eventueel voorzichtig roeren met een houten lepel als de suiker grotendeels gesmolten is.

Voeg de boter toe en roer 1½ minuut door.

Giet er voorzichtig de slagroom door (pas op het zal flink borrelen en mogelijk ook spatten) en roer erdoor.

Laat het geheel 1 minuut al roerend doorkoken.

Voeg de ristretto toe en roer door.

Laat het geheel iets afkoelen.

Hak van de 135gr pure chocolade 45gr (1/3) in kleine stukjes en doe in een bakje.

Smelt van de 135gr pure chocolade de overige 90gr (2/3) au-bain-marie.

Giet de gesmolten pure chocolade bij de stukjes pure chocolade en roer door tot ook de stukjes chocolade gesmolten zijn. Doe dit niet andersom, want de au-bain-marie bak is warm en dan kun je de temperatuur van de chocolade niet goed terugbrengen. Dit proces heet enten.

Verdeel de chocolade over 16 bonbonvormpjes, gebruik eventueel een kwastje om alles goed te bedekken.

Laat de overtollige chocolade uit de vorm lekken en schraap het restant van de chocolade weg die niet in de bonbonvormpjes zit.

Laat de chocolade uitharden.

Vul de bonbons tot 1-2mm onder de rand met de koffiekaramel.

Hak van de 65gr pure chocolade 20gr in kleine stukjes en doe in een bakje.

Smelt van de 65gr pure chocolade de overige 45gr au-bain-marie.

Giet de gesmolten pure chocolade bij de stukjes pure chocolade en roer door tot ook de stukjes chocolade gesmolten zijn.

Dek de karamelvulling af met de gesmolten chocolade. Schraap de overtollige chocolade weg.

Zet de bonbons een nachtje in de koelkast.

Tik de bonbons voorzichtig uit de vorm.

Hak van de 10gr witte chocolade in kleine stukjes en doe in een bakje.

Smelt van de overige 20gr witte chocolade au-bain-marie.

Giet de gesmolten witte chocolade bij de stukjes witte chocolade en roer door tot ook de stukjes chocolade gesmolten zijn.

Doe de chocolade in een spuitzak en knip een puntje van de spuitzak af.

Bedruip de bonbons met de witte chocolade en laat uitharden.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel