Noedels met kip en mango

Zin in een lekker en supermakkelijk wok gerecht? Probeer dan eens deze lekkere noedels met kip en mango. Geïnspireerd op een gerecht van Yotam Ottolenghi van noodles en mango dat ik vorige week bij vrienden at, besloot ik om ook aan de slag te gaan met deze lekkere combinatie. Nou dat is zeker goed gelukt!

Ingrediënten (2-3 personen)

  • 250gr woknoedels
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 stukjes gember à 3cm geraspt
  • 3 flinke tenen knoflook geperst
  • 4el rijstazijn
  • 2el sojasaus
  • 2el honing
  • 2el sesamolie
  • 300gr kipdijfilet in blokjes
  • 125gr taugé
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 1 flinke mango in blokjes
  • 1el sesamzaad geroosterd
  • Flinke handvol basilicum fijngesneden
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Meng de rasp van 1 stukje gember, met 1 teen knoflook, de rode peper, rijstazijn, sojasaus, honing en sesamolie.

Doe dit alles in een pannetje, breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes onder af en toe roeren doorkoken.

Kook de noedels.

Verhit wat boter of olie in een pan.

Fruit hierin de resterende knoflook en gember.

Voeg de kip toe, bestrooi met zout en peper naar smaak en bak rondom gaar.

Voeg de paprika en taugé toe en bak 3-4 minuten mee.

Voeg de mango toe en bak 1-2 minuten mee.

Voeg de noedels en de saus toe en bak nog 1-2 minuten mee.

Bestrooi de noedels met basilicum en sesamzaad.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel