Appelcupcakes

Ik had al dagen zin om wat te bakken en vandaag kwam het er eindelijk van. Het resultaat is appelcupcakes met kaneel en een vleugje nootmuskaat. Het koste me moeite om ze volledig te laten afkoelen, ze roken namelijk zo lekker dat ik het liefst er gelijk twee had willen eten. Maar ik kon mijn geduld enigszins bewaren en heb er lekker bij een kop thee eentje (nouja twee) gegeten. Ik kan je vertellen het was het wachten meer dan waard, ze zijn heerlijk. Zelfs mijn moeder gaf aan dat ze later nog een tweede zou pakken.

Tegenwoordig is het natuurlijk helemaal hip om zo’n lekkere toef botercrème op een cupcake te doen. Ik moet ook toegeven het ziet altijd geweldig uit, maar het maakt de al niet zo gezonde cupcake natuurlijk niet gezonder. Daarom heb ik er voor gekozen om de botertoef achterwege te laten en de cupcakes lekker te belegen met schijfjes appel.

Ingrediënten (voor 12 stuks):

  • 150gr zachte boter
  • 135gr lichtbruine suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 1tl vanille extract
  • 3 eieren
  • 160gr zelfrijzend bakmeel
  • 1tl + ½ tl kaneel
  • 1/8tl nootmuskaat
  • 1el + een beetje citroensap
  • 1 appel (goudreinette)
  • 1el kristalsuiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vul het cupcakebakblik met cupcakevormpjes.

Klop de boter samen met suiker en vanille extract luchtig.

Klop er één voor één de eieren doorheen.

Roer er nu beetje bij het zelfrijzend bakmeel doorheen.

Voeg nu 1tl kaneel, nootmuskaat en 1el citroensap toe en roer dit er goed doorheen.

Schil de appel en snijd de helft hiervan in kleine blokjes.

Roer de blokjes appel door het beslag.

Vul de cupcakevormpjes voor 2/3.

Snijd de andere helft van de appel in plakje.

Vermeng de plakjes appel met suiker, kaneel en een beetje citroensap.

Beleg iedere cupcake nu met twee plakjes appel.

Bak de cupcakes in de oven in 25-30 minuten gaar.

Strooi er eventueel nog wat poedersuiker over en eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel