Popcorn met karamel en chocolade

Zin in een lekkere weekend snack die net even anders dan anders? Maak dan deze karamel chocolade popcorn! Chocolade en karamel zijn sowieso al een fantastische combinatie en helemaal lekker met popcorn. Pas wel op, deze popcorn is verslavend lekker!

Ingrediënten

  • 40gr pofmaïs
  • 100gr suiker
  • 50ml water
  • ¼tl zout
  • 75gr pure chocolade of melkchocolade
  • Scheut neutrale olie

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan en pof hierin de maïs volgens de instructie op de verpakking.

Verhit in een pannetje op halfhoog vuur de kristalsuiker met het water.

Wacht tot de suiker is opgelost in het water en iets begint te kleuren.

Voeg het zout toe en roer door.

Haal de pan van het vuur zodra het mengsel een mooie karamelkleur krijgt.

Voeg de popcorn toe aan de karamel en schep voorzichtig om tot dat alle popcorn bedekt is met een laagje karamel.

Stort de popcorn op een vel bakpapier en spreid uit.

Smelt 50gr van de chocolade au-bain-marie.

Hak de overige 25gr klein.

Giet de gesmolten chocolade bij de stukjes chocolade en roer door tot ook de stukjes chocolade gesmolten zijn.

Voeg de karamelpopcorn toe en schep door totdat de popcorn bedekt is met een laagje chocolade.

Spreid de popcorn uit over een vel bakpapier en laat de chocolade uitharden.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel