Kruidige couscous met kip en abrikozen

Ik had weer eens zin in lekker wat anders. Daarom maakte ik deze heerlijk kruidige couscous met kip en abrikozen. Echt genieten met al die kruiden en super simpel om te maken. Couscous eet ik niet heel vaak, het staat eigenlijk gewoon niet zo standaard op mijn menu. Neemt niet weg dat ik het wel heel lekker vind, vooral omdat het zo lekker alle smaken opneemt.

Ingrediƫnten (3-4 personen)

  • 200gr couscous
  • 4 kipdijfilets in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 flinke tenen knoflook geperst
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 2 trostomaten in blokjes
  • 310gr kikkererwten (uitgelekt 265gr)
  • 100gr gedroogde abrikozen in reepjes
  • 1tl gemberpoeder
  • 1tl komijn
  • 1tl kaneel
  • 2tl paprikapoeder
  • 2tl milde harissa
  • 300ml groentebouillon
  • 4el citroensap
  • 2el amandelschaafsel
  • Handjevol verse koriander fijngesneden
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg de kip toe en bak rondom gaar.

Voeg de gember, komijn, kaneel, paprikapoeder en harissa toe en bak 2-3 minuten mee op middelhoog vuur.

Voeg de kikkererwten, tomaat, paprika en abrikozen toe en bak 3-4 minuten mee op middelhoog vuur.

Voeg de couscous, groentebouillon en citroensap toe en roer door.

Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 7-10 minuten zachtjes garen.

Breng de couscous op smaak met zout en peper.

Rooster het amandelschaafsel.

Serveer de couscous met koriander en amandelschaafsel.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel