Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik had weer eens zin in lekker wat anders. Daarom maakte ik deze heerlijk kruidige couscous met kip en abrikozen. Echt genieten met al die kruiden en super simpel om te maken. Couscous eet ik niet heel vaak, het staat eigenlijk gewoon niet zo standaard op mijn menu. Neemt niet weg dat ik het wel heel lekker vind, vooral omdat het zo lekker alle smaken opneemt.
Verhit wat olie of boter in een pan.
Fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de kip toe en bak rondom gaar.
Voeg de gember, komijn, kaneel, paprikapoeder en harissa toe en bak 2-3 minuten mee op middelhoog vuur.
Voeg de kikkererwten, tomaat, paprika en abrikozen toe en bak 3-4 minuten mee op middelhoog vuur.
Voeg de couscous, groentebouillon en citroensap toe en roer door.
Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 7-10 minuten zachtjes garen.
Breng de couscous op smaak met zout en peper.
Rooster het amandelschaafsel.
Serveer de couscous met koriander en amandelschaafsel.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.