Chocoladerol met aardbeien

Dit is het recept voor de echte zoetekauwen. Deze chocoladecakerol gevuld met vanilleroomkaasvulling en aardbeien is perfect om met de Pasen op tafel te zetten. Bijna verdacht makkelijk om te maken, mits je ervoor zorgt dat de boter echt op kamertemperatuur is (ik ben soms niet geduldig genoeg). En wil je nou niet dat je cakerol scheurt bij het oprollen, rol hem dan op als hij nog warm is en laat hem op die manier afkoelen.

Ingrediënten

  • 5 eieren gesplitst
  • 142gr + 45gr bruine suiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 1tl + 2 el vanille extract
  • Mespunt zout
  • 125gr bloem
  • 25gr cacao
  • 25gr gesmolten boter
  • 50ml water
  • 25ml amaretto
  • 75gr boter op kamertemperatuur
  • 400gr roomkaas (bijv. Philadelphia)
  • 180gr poedersuiker
  • 250gr aardbeien
  • 2-3 holle chocolade eieren

Nodig

  • Bakplaat 25x40cm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 230 graden.

Meng 142gr bruine suiker met 1 zakje vanillesuiker.

Klop de eiwitten met het zout schuimig, voeg de helft van het suikermengsel toe en klop samen met de eiwitten stijf.

Klop de eidooiers met de resterende suiker en 1tl vanille extract in enkele minuten tot een luchtige massa, het wordt dan heel licht van kleur.

Roer ¼ van het stijfgeklopte eiwit door het eidooiermengsel.

Spatel nu in 2 tot 3 delen het resterende eiwit door het eidooiermengsel.

Zeef de bloem en de cacao boven het eimengsel en spatel dit voorzichtig door.

Spatel voorzichtig de 25gr gesmolten boter door het beslag.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en vet de randen in.

Verspreid het beslag over de bakplaat.

Bak de chocoladecake in 7-8 minuten gaar.

Haal de chocoladecake gelijk van de bakplaat en rol samen met het bakpapier op. Als het te heet is, kun je er eventueel een natte theedoek onder leggen en de cake met behulp van de theedoek oprollen (deze moet je niet in de cake rollen).

Laat de cake afkoelen.

Doe 45gr bruine suiker met 50ml water in een pannetje en breng aan de kook.

Laat al roerend één minuut koken.

Draai het vuur uit, voeg de amaretto toe en laat afkoelen.

Klop de roomkaas met de 75gr boter luchtig.

Voeg de poedersuiker, 2el vanille extract, 2 zakjes vanillesuiker toe en klop tot een stevig mengsel.

Laat het mengsel een half uurtje tot een uurtje opstijven in de koelkast.

Snijd 225gr van de aardbeien in reepjes.

Rol de opgerolde cake open en bestrijk rijkelijk met de suiker-amaretto siroop.

Verdeel de iets meer dan de helft van het roomkaasmengsel over cake en verdeel de aardbeienreepjes erover.

Rol de cake voorzichtig op en verwijder tegelijkertijd het bakpapier.

Doe het resterende roomkaasmengsel in een spuitzak en spuit rozetjes op de cake.

Snijd de resteren aardbeien in plakjes.

Snijd de holle paaseieren in tweeën en verdeel deze samen met de plakjes aardbeien over de het roomkaasmengsel.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel