Registeren
Wachtwoord vergeten?
Na alle zoetigheid van Pasen tijd voor wat gezonds en niet al te moeilijks tussendoor. Deze gegrilde groentesalade is makkelijk om te maken, gezond en ook nog eens hartstikke lekker. De geroosterde stukjes pitabrood geven de salade een lekkere bite en omdat je de salade lauwwarm serveert is hij zowel lekker met warm weer of met het dat koude en onvoorspelbare weer van de afgelopen dagen.
Doe de basilicum met 25 gram pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas, en zout en peper in de foodprocessor en blend samen.
Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en blend tot een geheel.
Voeg de resterende olijfolie en de witte wijnazijn toe blend tot een dressing.
Rooster de resterende pijnboompitten.
Meng de stukjes pitabrood met 1 eetlepel olijfolie.
Verhit een hapjespan en bak de pitabroodstukjes op middelhoog vuur krokant.
Snijd de aubergine en courgette in plakjes van 2mm dik.
Meng de aubergine, courgette, cherrytomaten en paprika met een scheutje zonnebloemolie.
Verhit de grillpan zodat deze echt goed heet is.
Rooster de aubergine, courgette, tomaten en paprika kort in de grillpan, dit moet je waarschijnlijk in delen doen.
Meng de gegrilde groente met de spinazie, geroosterde pitastukjes en pijnboompitten. Verkruimel de fetakaas erover. Bedruip met de pestodressing een balsamicosiroop.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.