Gegrilde groentesalade met pestodressing en feta

Na alle zoetigheid van Pasen tijd voor wat gezonds en niet al te moeilijks tussendoor. Deze gegrilde groentesalade is makkelijk om te maken, gezond en ook nog eens hartstikke lekker. De geroosterde stukjes pitabrood geven de salade een lekkere bite en omdat je de salade lauwwarm serveert is hij zowel lekker met warm weer of met het dat koude en onvoorspelbare weer van de afgelopen dagen.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 250gr cherrytomaten
  • 2 handen vol bladspinazie
  • 5 pitabroodjes in blokjes gesneden
  • 100gr fetakaas
  • 15gr basilicum
  • 20gr Parmezaanse kaas
  • 25gr + 2el pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 3-4el + 1el olijfolie
  • 1el witte wijnazijn
  • 1-2el balsamicosiroop
  • Scheutje zonnebloemolie
  • Zout
  • Peper

Nodig

  • Grillpan

Bereidingswijze

Doe de basilicum met 25 gram pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas, en zout en peper in de foodprocessor en blend samen.

Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en blend tot een geheel.

Voeg de resterende olijfolie en de witte wijnazijn toe blend tot een dressing.

Rooster de resterende pijnboompitten.

Meng de stukjes pitabrood met 1 eetlepel olijfolie.

Verhit een hapjespan en bak de pitabroodstukjes op middelhoog vuur krokant.

Snijd de aubergine en courgette in plakjes van 2mm dik.

Meng de aubergine, courgette, cherrytomaten en paprika met een scheutje zonnebloemolie.

Verhit de grillpan zodat deze echt goed heet is.

Rooster de aubergine, courgette, tomaten en paprika kort in de grillpan, dit moet je waarschijnlijk in delen doen.

Meng de gegrilde groente met de spinazie, geroosterde pitastukjes en pijnboompitten. Verkruimel de fetakaas erover. Bedruip met de pestodressing een balsamicosiroop.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel