Koningsdag monchoutaart

Het is alweer bijna koningsdag! Helaas ook dit jaar geen gezellige rommelmarkt, dus des te meer reden om de dag te vieren met heerlijk gebak. Maak bijvoorbeeld deze lekkere koningsdag monchoutaart met aardbeien, peer, blauwe bessen en een bodem van bastognekoeken.

Ingrediƫnten

  • 1 pak bastogne koeken
  • 150gr ongezouten roomboter gesmolten
  • 200gr monchou
  • 250ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 70gr witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2el poedersuiker
  • 1tl vanille extract
  • 400gr aardbeien in vieren gesneden
  • 1 rijpe peer geschild en in dunne plakjes
  • 75gr blauwe bessen
  • 25gr witte chocolade
  • Beetje oranje of rode en gele kleurstof

Bereidingswijze

Verkruimel de bastognekoeken.

Meng de kruimels met de gesmolten boter, bedek de bodem van een taartvorm hiermee en druk goed aan.

Zet in de taartbodem in de koelkast om op te stijven.

Klop de monchou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig.

Klop de slagroom met de vanille extract, poedersuiker en klopfix stijf.

Meng het monchoumengsel met de slagroom.

Doe dit mengsel op de bastogne taartbodem.

Zet de taart een uur in de koelkast om op te stijven.

Beleg de taart met het fruit.

Smelt de witte chocolade au-bain-marie.

Meng met een beetje oranje kleurstof.

Bedruip de taart met de chocolade.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel