Risotto met geroosterde paprika en spekjes

Het ene moment weet je niet wat je wilt eten en het volgende moment denk je RISOTTO(!!!). Ja zo gaat dat zo’n beetje in mijn hoofd. Maar ja wat voor risotto wil je dan. Ik had zin in een combinatie die ik nog niet eerder gemaakt had en dat werd deze heerlijke combinatie met geroosterde paprika, spekjes en rode wijn. Een echte winnaar als je het mij vraagt!

Ingrediënten

  • 300gr risottorijst
  • 200gr gerookte spekreepjes
  • 2 medium uien gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 4 geroosterde paprika’s in reepjes
  • 3el tomatenpuree
  • 300ml rode wijn
  • 900ml groentebouillon
  • Handjevol peterselie fijngesneden
  • 50gr Parmezaanse kaas geraspt

Bereidingswijze

Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg de spekjes en geroosterde paprika toe en laat een paar minuten meebakken.

Voeg de risotto toe en roer deze totdat de korrels bedekt zijn met een laagje vet.

Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.

Draai het vuur laag en voeg de rode wijn toe.

Als alle rode wijn is opgenomen in de rijst voeg je een soeplepel van de bouillon toe.

Als de bouillon is opgenomen voeg je weer een soeplepel bouillon toe.

Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen. Roer ondertussen ook regelmatig alles door.

Roer de peterselie en de Parmezaanse kaas erdoor.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel