Registeren
Wachtwoord vergeten?
Valentijnsdag, de dag van liefde en de dag dat je waar je ook kijkt alles in de vorm van een hart tegenkomt. Daar kon ik natuurlijk niet bij achterblijven, daarom maakte ik deze lekkere vanillekoekjes met een hart van jam. Zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan iemand iets heerlijk zelfgemaakts geven. Dat maakt zo’n dag toch extra speciaal. Dus kom op, sla aan het bakken en verras iemand met een lekker zelfgemaakt koekje.
Roer de boter en de suiker door elkaar.
Meng het eidooier en de vanille extract erdoor.
Zeef het zout en de bloem erbij en kneed het met je vingertoppen door elkaar.
Verdeel het deeg in tweeën, doe beide stukken in een stuk huishoudfolie en laat 30-60 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol de lappen deeg uit. Steek uit iedere lap met een bloem uitsteekvorm van ongeveer 8cm doorsnede een evenveel koekjes (15-20 stuks).
Steek nu uit de helft van deze koekje met een hartjes uitsteekvorm van ongeveer 4cm doorsnede uit het midden een hartje.
Leg de koekjes op de bakplaten en bak ze 7 minuten in de oven.
Smeer de koekjes nu in met eiwit en bestrooi met suiker.
Bak de koekjes in 7 minuten goudbruin in de oven.
Laat de koekjes buiten de oven op de bakplaat afkoelen.
Meng de poedersuiker met het water en roer tot een dik glazuur.
Smeer de hele koekjes in met een dun laagje glazuur.
Schep in het midden een beetje jam en druk er een koekje met een uitgestoken hart op.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.