Registeren
Wachtwoord vergeten?
Soms heb je gewoon zin in een lekker gebakje, tenminste ik wel! Dus maakte ik dit heerlijke recept voor tartelettes met frambozen, meringue en lemon curd. Voor dit recept moet je wel een paar dingen los van elkaar maken, maar het eindresultaat is dat meer dan waard. Hoe fantastisch zou het zijn om zo’n mooi gebakje aan iemand voor te zetten op een verjaardag. Daar maakt je toch wel indruk mee!
Meng de bloem met de poedersuiker, amandelmeel en zout.
Voeg de boter toe en meng tot een kruimelig deeg.
Voeg het ei toe en kneed tot een soepel deeg.
Laat het deeg een half uur in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm.
Vet de tartelette vormpjes in.
Bekleed de tartelette vormpjes met het deeg (gebruik je bakringen, plaats ze dan op een met bakplaat met bakpapier) en snijd deeg dat over de rand hangt weg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bak de tartelettes in 15-17 minuten goudbruin.
Laat de tartelettes op een rooster afkoelen.
Vul iedere tartelette met een laagje lemon curd.
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
Voeg de poedersuiker toe zonder verder te kloppen of te roeren.
Die het water met de fijne kristalsuiker in een pannetje en verwarm tot 121 graden, roeren is niet nodig.
Zet de mixer aan om de eiwitten verder te kloppen.
Giet al kloppend de suikersiroop op de eiwitten.
Blijf de eiwitten op de hoogste stand kloppen tot de meringue koud is en er zachte pieken ontstaan.
De kom kan dan nog lauwwarm aanvoelen.
Doe de meringue in een spuitzak met een kartelspuitmond.
Spuit op de helft van iedere bovenkant van de tartelettes meringue toefjes.
Gebruik een gasbrander om de meringue toefjes mooi goudbruin te kleuren.
Verdeel de frambozen over de meringuevrije helften van de tartelettes.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.