Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik vind curd echt een fantastische toevoeging aan zoveel dingen. Taartjes, toetjes, scones, ijs, het is gewoon heerlijk te combineren. De meeste mensen zijn wel bekend met lemon curd, maar veel mensen weten niet dat je van ook veel andere soorten fruit curd kan maken. Zoals bijvoorbeeld mango en passievrucht!
Pureer de mango.
Laat de boter te samen met de suiker au-bain-marie smelten.
Roer de citroensap, mangopuree en passievrucht erdoor.
Voeg al roerend de losgeklopte eieren toe.
Blijf rustig roeren totdat de curd yoghurtdikte heeft, dit duur ongeveer 15-20 minuten.
Haal de curd door een zeef voor een mooi glad resultaat.
Giet de curd in een schaal en dek af met plasticfolie (die je op de curd drukt.
Laat de curd afkoelen, hij zal nu nog dikker worden, en doe hem in een schone goed af te sluiten pot.
Bewaar de mango passievruchtencurd in de koelkast.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.