Mango passievruchtencurd

Ik vind curd echt een fantastische toevoeging aan zoveel dingen. Taartjes, toetjes, scones, ijs, het is gewoon heerlijk te combineren. De meeste mensen zijn wel bekend met lemon curd, maar veel mensen weten niet dat je van ook veel andere soorten fruit curd kan maken. Zoals bijvoorbeeld mango en passievrucht!

Ingrediƫnten

  • 130gr mango
  • 75gr passievrucht
  • 125gr ongezouten boter
  • 150gr fijne kristalsuiker
  • Sap van 1 citroen
  • 2 eieren goed losgeklopt

Bereidingswijze

Pureer de mango.

Laat de boter te samen met de suiker au-bain-marie smelten.

Roer de citroensap, mangopuree en passievrucht erdoor.

Voeg al roerend de losgeklopte eieren toe.

Blijf rustig roeren totdat de curd yoghurtdikte heeft, dit duur ongeveer 15-20 minuten.

Haal de curd door een zeef voor een mooi glad resultaat.

Giet de curd in een schaal en dek af met plasticfolie (die je op de curd drukt.

Laat de curd afkoelen, hij zal nu nog dikker worden, en doe hem in een schone goed af te sluiten pot.

Bewaar de mango passievruchtencurd in de koelkast.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel