Registeren
Wachtwoord vergeten?
Door drukte met werk ben ik helaas een tijdje offline geweest, maar dat wil niet zeggen dat ik ondertussen niet gekookt heb. Niet allerhande kerstgerechten of nieuwjaarsrecepten, maar gewoon iets wat je iedere dag op tafel kan zetten zonder al te veel moeite. Het maken van Indiase boterkip stond al een tijdje op mijn planning. Dus ik was als een kind zo blij toen ik het eindelijk gemaakt had. Ik maakte er gelijk zo’n uitgebreide Indiase maaltijd bij dat er ik er drie dagen van kon eten.
Meng de yoghurt met 2 tenen knoflook, 3cm gember, 1tl garam massala, kurkuma, ½tl komijn, chilipoeder, ½tl zout, ½tl kaneel, 1tl paprikapoeder en citroensap.
Giet dit mengsel over de kip en schep om zodat alle kip een laagje marinade heeft.
Laat de kip een uur marineren.
Verhit wat olie of boter in een pan.
Fruit hierin de ui, knoflook en gember.
Haal de kipdijfilet uit de marinade en bak rondom bruin. Let op gooi de rest van de marinade niet weg.
Voeg 1tl komijn, 1tl garam massala, korianderpoeder, ¼tl kaneel en 1tl paprikapoeder toe en bak even mee.
Voeg de tomatenblokjes, resterende marinade en slagroom toe en roer door.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Laat het geheel 20-30 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer met wat verse koriander en rijst of naanbrood.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.