Pavlova met mascarpone, appel en gekaramelliseerde pecannoten

Ik ben gek op toetjes!! En ik ken maar weinig mensen die dat niet zijn. Nou zal je mij niet snel een bakje vla of yoghurt zien eten, maar een heerlijk uitgebreid dessert met allerlei verschillende smaken maak je mij helemaal blij mee. Zo ook met deze heerlijke mini pavlova’s met een mascarpone amaretto crème, appeltjes gebakken met kaneel en calvados en gekaramelliseerde pecannoten. Super makkelijk om te maken, alle losse onderdelen maak je van tevoren klaar en zodra je het wil serveren hoef je alleen nog maar even de pavlova’s samen te stellen, een werkje van 5-10 minuten maximaal.

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 142gr + 3el fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1½tl maïzena
  • 1½tl azijn
  • 250gr mascarpone
  • 250ml slagroom
  • 50gr poedersuiker
  • 1-2el amaretto
  • 3 kleine jonagold of elstar appels geschild en in blokjes
  • 2tl + ¼tl kaneel
  • Scheut calvados
  • Half kopje ongeroosterde pecannoten
  • 1el lichtbruine suiker
  • 1el honing
  • ¼tl zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 graden.

Klop de eiwitten schuimig.

Voeg beetje bij beetje de 142gr suiker, vanillesuiker, maïzena en de azijn toe.

Klop de eiwitten helemaal stijf.

Bekleed een bakplaat met bakpapier

Maak 6 cirkels van het eiwit van zo’n 10 centimeter doorsnee met een licht opstaande rand.

Laat het de pavlova's 2 uur in de oven drogen.

Zet de oven uit en laat ze in de oven afkoelen.

Klop de mascarpone samen met de slagroom, poedersuiker en amaretto stijf.

Doe een klontje boter in een pan.

Doe hierbij de appelblokjes, 2tl kaneel, 3 el suiker en een scheutje calvados.

Roer het geheel goed door en bak 5-8 minuten op een middelhoog vuur tot de appels lekker zacht zijn.

Rooster de pecannoten in een koekenpan.

Voeg de lichtbruine suiker, honing, resterende kaneel en zout toe en roer door.

Laat de suiker helemaal smelten en kort bubbelen. Pas op dat de suiker niet aanbrandt, want dan smaakt het bitter.

Stort vanuit de pan op een bakpapiertje en laat uitharden.

Hak de gekaramelliseerde noten grof.

Bouw nu de pavlova’s op door op elke pavlova een flinke schep mascarpone crème te doen. Verdeel vervolgens de appeltjes over de pavlova’s en bestrooi met gekaramelliseerde pecannoten.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel