Tagliatelle met kip in tomaten-roomsaus

Recept nummer drie, zoals dit recept ook wel bekend staat bij ons thuis, uit de lijst van favoriete recepten van mijn broer, wordt hier regelmatig gegeten. Ik ben gek op pasta, dus ook dit recept mag ik graag klaarmaken. Het liefste eet ik het met kruidentagliatelle. Deze koop ik vaak vers bij de supermarkt, zelf pasta maken is misschien niet veel werk, maar aangezien ik ook gewoon moet werken heb ik daar lang niet altijd tijd voor en bij diverse supermarkten kun je prima verse pasta krijgen.

Ingrediënten (voor 3-4 personen):

  • 400-500gr kipdijfilet in blokjes
  • 4 stengels bleekselderij
  • 100gr wortels
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 500-550gr tomaten pastasaus
  • 100ml droge witte wijn
  • Handje Peterselie fijngesneden
  • Handje basilicum fijngesneden
  • 2el citroensap
  • Scheutje room (ik gebruik room culinair)
  • Tagliatelle voor 3-4 personen

Bereidingswijze:

Verwijder de harde draden van de bleekselderij met een mesje of met een dunschiller.

Doe de wortels samen met de bleekselderij in de foodprocessor en maal fijn.

Verhit wat olie in pan.

Fruit hierin de knoflook en de ui.

Voeg de blokjes kip toe en bak door totdat de kip rondom gebakken is.

Voeg de gemalen wortels en bleekselderij toe en laat een paar minuten zachtjes doorbakken.

Voeg de tomatensaus, basilicum en witte wijn toe, en roer dit geheel goed door.

Laat dit alles 8 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.

Kook ondertussen de tagliatelle.

Voeg de citroensap, het scheutje room en de peterselie toe en roer goed door.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel