Biefstuk in teriyaki-honingsaus

In de supermarkt kun je allerlei lekkere woksauzen kopen en ik moet eerlijk bekennen dat ik dat best wel eens doe. Maar gisteren dacht ik waarom niet gewoon m’n eigen woksausjes maken, zonder alle gekke toevoegingen en helemaal naar eigen smaak. Dus ging ik aan de slag met het maken van een teriyaki-honingsaus. Het bleek zo simpel dat ik me afvraag waarom ik het niet eerder gedaan heb. Ik at de biefstuk lekker met rijst en een zoetzure komkommersalade (recept volgt morgen).

Ingrediënten (voor 3 personen):

  • 3 kogelbiefstukken in reepjes gesneden
  • 4el rijstwijn
  • 3el sojasaus
  • 2,5el vloeibare honing
  • 1 flinke teen knoflook geperst
  • 1tl gembersiroop
  • Mespunt zout
  • 1-2 tl sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Meng de rijstwijn, sojasaus, honing, knoflook, gembersiroop, zout en sesamzaadjes.

Marineer de biefstukreepjes 20-30 minuten in het sojasausmengsel.

Verhit wat olie in een pan (bij voorkeur wokolie) en bak de reepjes in 2-3 minuten medium rare.

Haal de biefstukreepjes uit de pan en houd ze warm onder een stukje aluminiumfolie.

Doe het resterende sausmengsel in de pan en laat het 2-3 minuten op hoog vuur al roerend inkoken.

Giet de saus over de biefstukreepjes.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel