Registeren
Wachtwoord vergeten?
Herfst! Dat betekent hier in huis onder andere stoofperen. Ik ben altijd zo blij als het seizoen voor deze peren weer is aangebroken. Heerlijk twee of drie peertjes bij gebakken aardappels, of als dessert met vanille-ijs. Om over de geweldige geur die zich door het huis verspreid tijdens het stoven nog maar niet te spreken. Het duurt wel even voordat ze klaar zijn, maar gelukkig is het het wachten meer dan waard.
*Dit recept is uit 2014 en heb ik in 2020 geüpdatet
Schil de peren en spoel ze goed af met water.
Zet de peren naast elkaar in een pan en vul de pan met water totdat de peren net onder water staan.
Doe de suiker, het kaneelstokje en de citroenschil erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat dit een uur lang met de deksel op de pan zachtjes stoven en voeg daarna de bessensap toe.
Laat dit weer een uur lang zachtjes stoven en voeg vervolgens de port toe.
Nu nog een half uurtje stoven en dan smullen maar!
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.