Stoofperen

Herfst! Dat betekent hier in huis onder andere stoofperen. Ik ben altijd zo blij als het seizoen voor deze peren weer is aangebroken. Heerlijk twee of drie peertjes bij gebakken aardappels, of als dessert met vanille-ijs. Om over de geweldige geur die zich door het huis verspreid tijdens het stoven nog maar niet te spreken. Het duurt wel even voordat ze klaar zijn, maar gelukkig is het het wachten meer dan waard.

*Dit recept is uit 2014 en heb ik in 2020 geüpdatet

Ingrediënten

  • 1kg stoofperen
  • 50gr bruine suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 3 stukjes citroenschil van een biologische citroen (deze haal je het mooist van de citroen met een dunschiller)
  • 125 ml rode bessensap
  • Flinke scheut port

Bereidingswijze

Schil de peren en spoel ze goed af met water.

Zet de peren naast elkaar in een pan en vul de pan met water totdat de peren net onder water staan.

Doe de suiker, het kaneelstokje en de citroenschil erbij en breng het geheel aan de kook.

Laat dit een uur lang met de deksel op de pan zachtjes stoven en voeg daarna de bessensap toe.

Laat dit weer een uur lang zachtjes stoven en voeg vervolgens de port toe.

Nu nog een half uurtje stoven en dan smullen maar!

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel