Zoetzure komkommersalade

Gisteren maakte ik biefstuk met teriyaki-honingsaus, daarbij at ik deze lekkere zoetzure komkommersalade. Lekker fris in combinatie met de kruidige teriyaki, maar ook heel lekker bij andere (wok)gerechten. Deze salade wordt vaak gemaakt met een fijngesneden chilipepertje. Zelf ben ik daar niet zo gek op, dus die heb achterwege gelaten. Ik heb er voor gekozen om in plaats van reguliere suiker lichtbruine basterdsuiker te gebruiken, die lost wat makkelijker op dan kristalsuiker en is wat zachter en karamelachtiger van smaak.

Ingrediƫnten:

  • 1 komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • Wat blaadjes koriander
  • 5el natuurazijn
  • 1el lichtbruine basterdsuiker

Bereidingswijze:

Schil en halveer de komkommer, haal de zaadlijsters eruit en snijd de komkommer in plakjes.

Snipper de ui.

Snijd de koriander klein.

Doe de komkommer, ui en koriander in een schaaltje samen met de natuurazijn en basterdsuiker en hussel goed door elkaar.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel