Spinazie-fêta bladerdeeghapje

Door heel veel drukte vorige week had ik helaas maar tijd om één recept te posten. Gelukkig had ik wel tijd om in de keuken te staan en lekker te koken. Daarom maakte ik vorige week deze fantastische bladerdeeghapjes met spinazie, fêta en gegrilde paprika. Lekker dat het was! Ik ben echt enorm enthousiast over het resultaat en ga het waarschijnlijk deze week weer maken. Dit is zo’n gerechtje wat goed neer te zetten is als voorgerecht, of als je ze iets kleiner maakt, als hapje bij de borrel.

Ingrediënten (2 stuks):

  • 2 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1 teen knoflook geperst
  • 150gr verse spinazie of ontdooide diepvriesspinazie
  • 100gr Griekse fêta
  • ½ gegrilde paprika in reepjes
  • 1 losgeklopt ei
  • Handjevol walnoten klein gehakt
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook.

Roerbak hierin in enkele minuten de spinazie totdat deze geslonken is en voeg naar smaak zout en peper toe.

Verkruimel de fêta en meng er doorheen.

Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Verdeel het spinazie-fêta mengsel over de twee plakjes bladerdeeg, laat daarbij rondom een randje van ongeveer een centimeter vrij.

Verdeel de reepjes gegrilde paprika over het spinazie-fêta mengsel.

Smeer de randjes van het bladerdeeg in met het losgeklopte ei.

Bak de hapjes 15 minuten in de oven.

Rooster de walnoten en verdeel ze over de bladerdeeghapjes.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel