Rode linzensoep

Heerlijk, een soepje! Deze soep is lekker kruidig en enorm vullend, een echte maaltijdsoep. Ik moet eerlijk bekennen dat ik linzen nooit zo aantrekkelijk vond klinken, maar sinds ik een tijdje geleden voor het eerst linzensoep at ben ik er echt verzot op.

Linzen zijn peulvruchten, ze zijn hartstikke gezond en rijk aan eiwitten. Een goede vervanger dus voor mensen die geen vlees eten. Groot voordeel is ook dat linzen niet duur zijn, je kunt dus voor weinig geld een goed vullende maaltijd creƫren.

Ingrediƫnten:

  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 100gr wortel
  • 1 gegrilde rode paprika
  • 1el boter
  • 1el olijfolie
  • 250gr rode linzen
  • 2tl harissa
  • 800gr gepelde tomaten
  • 800ml water
  • Zout en peper
  • Lichtbruine suiker

Bereidingswijze:

Maal de wortel met de gegrilde paprika klein in een foodprocessor of met behulp van een staafmixer.

Verhit de boter en olie in een pan.

Fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg het paprika-wortelmengsel toe en bak enkele minuten door.

Voeg de linzen en de harissa toe en bak enkele minuten mee.

Voeg de tomaten inclusief sap, en het water toe.

Duw de tomaten wat kleiner met een pollepel.

Breng het geheel aan de kook en kook het op laag vuur, onder af en toe roeren, 30-40 minuten door.

Breng op smaak met zout, peper en lichtbruine suiker.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel