Chocoladetruffels

Onlangs ging ik met twee vrienden voor een scoutingkamp een tocht uitzetten in het bos bij Zeist. Na een paar uur door het bos dwalen hadden we toch echt zin om wat op te warmen met een kop koffie (of thee). Zo kwamen we bij hotel Oud Londen terecht, wel ietwat underdressed in ons oude kloffie met modder, maar dat mocht de pret niet drukken. Aldaar vond ik op de kaart een recept voor Oud Londense chocoladelollies, eigenlijk gewoon truffels op een stokje, en gelijk had ik zoiets van die ga ik deze week nog maken! Ik heb er wel mijn eigen draai aan gegeven, maar het basisrecept is van Oud Londen en ik kan het iedereen aanraden. Ik heb het lolly gedeelte achterwege gelaten, dat bleek niet zo heel fantastisch in mijn vriezer te passen. Ik zal niet beweren dat ze gezond zijn, dit gaat bij mij in ieder geval gelijk naar m’n heupen, maar het is het waard want ze zijn heel erg lekker.

Ingrediënten:

  • 120ml slagroom
  • 60gr zachte roomboter
  • 3tl vloeibare honing (bijv. bloemenhoning)
  • 330gr extra pure chocolade
  • 1el zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Doe de boter in een kom.

Smelt al roerend 130 gram chocolade au-bain-marie.

Doe de gesmolten chocolade bij de boter en roer goed door.

Doe na 5 minuten de slagroom erbij en mix het geheel circa 10 minuten door met een mixer.

Meng in de laatste paar minuten de honing er doorheen.

Doe het mengsel in een spuitzak en laat het een half uur afkoelen in de koelkast.

Spuit er op vetvrij papier bolletjes van en zet ze voor een half uur in de vriezer.

Smelt de resterende chocolade au-bain-marie en roer de zonnebloemolie erdoor.

Haal de slagroombolletjes door het gesmolten chocolademengsel en laat afkoelen (evt. even in de koelkast zetten).

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel