Pastasalade caprese met rucoladressing

Pastasalade vind ik echt zo’n ding dat je lekker vindt, of je vindt er echt niks aan. Je moet natuurlijk ook wel van koude pasta houden. Wat een geluk, dat doe ik! Dus maakt ik deze heerlijke pastasalade caprese met rucoladressing. Ik heb er voor gekozen om buffelmozzarella te gebruiken, simpelweg omdat het honderd keer meer smaak heeft dan reguliere mozzarella. Geloof me dit is zo’n product waarvan het ’t waard is om er het extra geld aan uit te geven.

Ingrediënten:

  • 70gr fusili
  • 125gr (buffel)mozzarella
  • 10 cherrytomaatjes gehalveerd
  • 40gr +25gr rucola
  • 20gr pijnboompitten
  • 8 blaadjes basilicum
  • 125ml volle yoghurt
  • 1el citroensap
  • 1/2el extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Kook de fusili de gewenste gaarheid en laat deze afkoelen.

Rooster de pijnboompitten.

Pureer de 25gr rucola, basilicum, citroensap, olijfolie en yoghurt met een staafmixer tot een dressing.

Voeg naar smaak peper en zout toe.

Scheur of snijdt de mozzarella in stukken.

Meng de fusili, rucola, cherrytomaatje, mozzarella, pijnboompitten en de rucoladressing door elkaar.

2
  1. Ans
    7 jaar geleden
    Voor hoevell personen is dit?
  2. guest
    7 jaar geleden
    Voor hoevell personen is dit?

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel