Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik zal eerlijk bekennen, ik had al eens eerder niet heel succesvol vegetarische burgers gemaakt. Maar omdat ik niet van zomaar opgeven houd (en binnenkort voor dertig man waaronder één vegetariër ga koken) wilde ik het nog eens proberen. Met wat inspiratie van het internet en de chefkok van ons laatste scoutingkamp moest het toch zeker kunnen lukken. Nou dat deed het zeker!! Ik ben echt helemaal enthousiast over de burgers en alle kanten die je ermee op kan!
Als basis voor deze burgers gebruikte ik cannellinibonen, die koop je bij de supermarkt lekker makkelijk in blik. Ik vind het gemakkelijke aan het gebruik van dit soort bonen, dat ze van zichzelf niet heel veel smaak hebben. Dat klinkt nou niet gelijk heel aantrekkelijk natuurlijk, maar het leuke is dus dat je met behulp van kruiden er je geheel je eigen smaak aan kan geven en er dus eindeloos mee kan variëren. Ik had dan ook tijdens het bereiden en het eten van de burgers al allerlei ideeën voor andere varianten, dus meer recepten voor vegetarische burgers zullen zeker volgen.
Doe de cannellinibonen, ui, knoflook, paprikapoeder, havermout, 1 ei, peterselie, en peper en zout naar smaak in de keukenmachine en meng goed door elkaar.
Schep de twee tot drie eetlepels bloem door het mengsel, zodat er een iets drogere en stevigere substantie ontstaat.
Rol acht balletjes van het mengsel, druk ze iets plat tot je mini burgers hebt. Het kan nog wat plakkerig zijn, een beetje bloem om je handen helpt hierbij. Je kunt een lepel gebruiken om acht gelijke porties te scheppen.
Haal de burgers door de resterende bloem.
Klop het ei los.
Haal de burgers door het ei en dan door de paneermeel. Zorg dat ze goed rondom bedekt zijn.
Verhit de olie en het klontje boter in een pan.
Bak de burgertjes 2-3 minuten aan iedere zijde zodat ze aan iedere zijde goudbruin zijn.
Eet ze met wat zoetzure saus, voor net dat beetje extra.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.