Vegetarische mini-burgers

Ik zal eerlijk bekennen, ik had al eens eerder niet heel succesvol vegetarische burgers gemaakt. Maar omdat ik niet van zomaar opgeven houd (en binnenkort voor dertig man waaronder één vegetariër ga koken) wilde ik het nog eens proberen. Met wat inspiratie van het internet en de chefkok van ons laatste scoutingkamp moest het toch zeker kunnen lukken. Nou dat deed het zeker!! Ik ben echt helemaal enthousiast over de burgers en alle kanten die je ermee op kan!

Als basis voor deze burgers gebruikte ik cannellinibonen, die koop je bij de supermarkt lekker makkelijk in blik. Ik vind het gemakkelijke aan het gebruik van dit soort bonen, dat ze van zichzelf niet heel veel smaak hebben. Dat klinkt nou niet gelijk heel aantrekkelijk natuurlijk, maar het leuke is dus dat je met behulp van kruiden er je geheel je eigen smaak aan kan geven en er dus eindeloos mee kan variëren. Ik had dan ook tijdens het bereiden en het eten van de burgers al allerlei ideeën voor andere varianten, dus meer recepten voor vegetarische burgers zullen zeker volgen.

Ingrediënten (8 mini burgers):

  • 310gr cannellinibonen (onuitgelekt)
  • 1 kleine ui (gepeld en in stukken)
  • 1 teen knoflook (gepeld)
  • 1 flinke tl paprikapoeder
  • 1 kopje havermout
  • 3el + 1el bloem
  • Handjevol peterselie
  • 2 eieren
  • Peper en zout
  • Kopje paneermeel
  • Klontje boter
  • 2el olijfolie
  • Evt. zoetzure saus voor erbij

Bereidingswijze:

Doe de cannellinibonen, ui, knoflook, paprikapoeder, havermout, 1 ei, peterselie, en peper en zout naar smaak in de keukenmachine en meng goed door elkaar.

Schep de twee tot drie eetlepels bloem door het mengsel, zodat er een iets drogere en stevigere substantie ontstaat.

Rol acht balletjes van het mengsel, druk ze iets plat tot je mini burgers hebt. Het kan nog wat plakkerig zijn, een beetje bloem om je handen helpt hierbij. Je kunt een lepel gebruiken om acht gelijke porties te scheppen.

Haal de burgers door de resterende bloem.

Klop het ei los.

Haal de burgers door het ei en dan door de paneermeel. Zorg dat ze goed rondom bedekt zijn.

Verhit de olie en het klontje boter in een pan.

Bak de burgertjes 2-3 minuten aan iedere zijde zodat ze aan iedere zijde goudbruin zijn.

Eet ze met wat zoetzure saus, voor net dat beetje extra.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel