Granola

Heerlijk ’s morgens ontbijten met granola (muesli), yoghurt en wat fruit. Ik ben er al jaren gek op. Eerlijk gezegd vind ik het zo lekker dat ik het ook weleens eet zonder iets erbij, gewoon droog. Misschien een beetje raar, maar iedereen heeft zo zijn rare gewoontes, toch? Helaas wordt er aan de muesli in de supermarkten meestal ladingen suiker toegevoegd, daarom lijkt het vaak gezonder dan het daadwerkelijk is.

Gelukkig is het enorm makkelijk om zelf muesli te maken die een stuk gezonder is en uiteraard geheel naar eigen smaak. In dit recept deel ik mijn variant. Ik heb het gezoet met een beetje honing en lekker wat kaneel toegevoegd. Het recept geeft genoeg muesli voor vier volle potjes zoals op de foto, dus je kunt er gelijk even tegenaan.

Ingrediënten:

  • 2 kopjes havermout
  • 2 kopjes roggevlokken
  • 1 kopje amandelen grofgehakt
  • ½ kopje zonnebloempitten
  • ½ kopje walnoten grofgehakt
  • 3el vloeibare honing
  • 2tl kaneel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng alle droge ingrediënten door elkaar.

Voeg de honing toe en schep alles door.

Spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat.

Rooster de granola 30-40 minuten in het midden van de oven goudbruin. Schep het iedere 10 minuten even om.

Laat de granola buiten de oven afkoelen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel