Bruschetta met tomaat

Bruschetta is een heerlijk gerecht voor bij de lunch of als voorgerecht voor een heerlijk diner. Gezien de knoflook die erin zit raad ik wel af om het te eten vlak voordat je een afspraak met iemand hebt. Wij mogen dit thuis zo graag eten, dat het zaak is om op tijd aan tafel te zitten, want anders is het al op.

Ingrediënten


  • 4 grote vleestomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels (basilicum)olijfolie
  • Paar blaadjes basilicum
  • Zout en peper
  • Evt. cayennepeper
  • 1 ciabattabrood

Bereidingswijze

Ontvel de tomaten. Snijd ze in vieren, verwijder de zaadkern en snijdt het vruchtvlees in blokjes.

Doe de blokjes tomaat in een schaal en voeg de olijfolie toe.

Snijd de basilicum fijn en voeg deze toe.

Snijd/pers de knoflook fijn en voeg deze toe.

Voeg naar smaak zout en peper toe. Houd je van wat pit, dan kun je ook een beetje cayennepeper toevoegen.

Zet het geheel afgedekt voor 1,5-2 uur in de koelkast, zodat de smaken lekker kunnen intrekken.

Snijd het ciabattabrood in plakken, smeer de plakken in met een beetje olijfolie en rooster ze in een pan of in de oven goudbruin.

Beleg de geroosterde ciabatta’s met het tomatenmengsel.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel