Registeren
Wachtwoord vergeten?
Bruschetta is een heerlijk gerecht voor bij de lunch of als voorgerecht voor een heerlijk diner. Gezien de knoflook die erin zit raad ik wel af om het te eten vlak voordat je een afspraak met iemand hebt. Wij mogen dit thuis zo graag eten, dat het zaak is om op tijd aan tafel te zitten, want anders is het al op.
Ontvel de tomaten. Snijd ze in vieren, verwijder de zaadkern en snijdt het vruchtvlees in blokjes.
Doe de blokjes tomaat in een schaal en voeg de olijfolie toe.
Snijd de basilicum fijn en voeg deze toe.
Snijd/pers de knoflook fijn en voeg deze toe.
Voeg naar smaak zout en peper toe. Houd je van wat pit, dan kun je ook een beetje cayennepeper toevoegen.
Zet het geheel afgedekt voor 1,5-2 uur in de koelkast, zodat de smaken lekker kunnen intrekken.
Snijd het ciabattabrood in plakken, smeer de plakken in met een beetje olijfolie en rooster ze in een pan of in de oven goudbruin.
Beleg de geroosterde ciabatta’s met het tomatenmengsel.
Eet smakelijk!
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.