Kaneel-kwarkbroodjes

Niet te geloven, het is alweer bijna Pasen. Voor mij betekent dit dat ik de zaterdag voor Pasen gezellig met alle scoutingkinderen paaseieren ga zoeken. Oftewel ongeveer honderd paaseieren verstoppen en hopelijk terugvinden op ons terrein. Natuurlijk gaat er hier in huis ook lekker gegeten worden met de Pasen. Voor de paasbrunch komen dan ook deze heerlijke kaneel-kwarbroodjes op tafel.

De broodjes zijn naar mijn mening het lekkerst met een beetje roomboter en wat kaneelsuiker. De broodjes ruiken echt heerlijk en je huis zal er waarschijnlijk nog een paar dagen naar ruiken. De verleiding zal dan ook groot zijn om de broodjes gelijk op te eten, maar geloof me het is het wachten waard om de broodjes even te laten afkoelen, dan komt de kaneelsmaak echt tot zijn recht.

Ingrediƫnten (18 stuks):

  • 600gr bloem
  • 2 zakjes bakpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1-2tl kaneel
  • 2tl zout
  • 1 ei
  • 300gr magere kwark
  • 120ml + 2el volle melk
  • 120ml zonnebloemolie
  • 2-3el kristalsuiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden

Meng het bloem, zout, vanillesuiker, bakpoeder en kaneel.

Voeg het ei, de zonnebloemolie, 120ml melk, en de kwark toe.

Kneed het met een mixer met deeghaken tot een mooi deeg.

Vorm van het deeg 18 ronde broodjes en verdeel ze over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Het deeg blijft erg plakkerig, eventueel kun je wat bloem op je handen doen om het vormen van de bolletjes makkelijker te maken.

Maak met een scherp mes een (ondiep) kruis in de bovenkant van de bolletjes.

Bestrijk de bovenkant van de bolletjes met de resterende melk en bestrooi ze met kristalsuiker.

Bak de broodjes 20-25 minuten mooi goudbruin.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel