Citroen-maanzaadcake van Monique

Eerder zagen jullie al foto’s voorbij komen die Monique voor mij maakte. Nou kan Monique behalve dat ze geweldig foto’s maakt ook fantastisch koken en bakken. Speciaal voor het blog maakte ze een citroen-maanzaadcake. Wat mij betreft een echte aanrader voor de Pasen! Serveer hem met een beetje lemon curd om het helemaal af te maken en je paasdag kan niet meer stuk.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 200gr ongezouten roomboter
  • 200gr suiker
  • 150gr bloem
  • 50gr amandelmeel
  • 1 vanille stokje
  • 15gr maanzaad
  • Rasp van 2 citroenen
  • Snufje zuiveringszout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de boter en suiker tot een smeuïg beslag.

Klop de eieren schuimig en voeg in beetjes toe aan het boter suiker mengsel.

Voeg alle resterende ingrediënten toe en maak er een mooi glad beslag van.

Gebruik een cakeblik van 25cm en bak in 60 min goudbruin.

Controleer met een satéstokje of de cake gaar is door in het midden te prikken. Als het stokje er schoon uitkomt is hij gaar.

2
  1. Suzanne
    9 jaar geleden
    Kijk eens aan, dat hadden wij uiteraard voorzien! ;-)
  2. Femke
    9 jaar geleden
    Dank voor het recept, Suus en Monique. Ik was nog op zoek naar een recept voor een cake voor de paaslunch op mijn werk! Precies op tijd.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel