Aardbeienkruimelkoek

Al klaar met de paasbaksels? Maar nog niet met de zoetigheid die het voorjaar met zich meebrengt. Nu de heerlijke Hollandse aardbeien weer te krijgen zijn vond ik het hoog tijd om die eens in te zetten voor één van mijn baksels. Onlangs bakte ik dan ook deze lekkere aardbeienkruimelkoek. Deze koek is voor alle zoetekauwen, want zoet dat is hij zeker (het glazuur springt nog net niet van je tanden af). Maar ondanks de zoetheid is hij ook erg lekker. Een echte aanrader dus voor deze tijd van het jaar. Gebruik overigens wel echte Hollandse aardbeien, want dat zijn de lekkerste aardbeien die er zijn!

Ingrediënten:

  • 600gr + 1 el bloem
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250gr witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 250gr boter
  • 250gr aardbeienjam
  • 400gr aardbeien
  • Mespunt zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden

Kneed de bloem, zout, vanillesuiker, basterdsuiker ei en boter tot een kruimelig deeg.

Vet een springvorm van 25x25cm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Verdeel 2/3 van het kruimeldeeg over de bodem en druk aan.

Verwarm de jam in een pannetje.

Bestrijk de kruimelbodem met de warme jam.

Snijd de aardbeien doormidden en meng met 1 eetlepel bloem.

Verdeel de aardbeien over de bodem.

Verdeel het resterende kruimeldeeg over er overheen.

Bak de koek in circa 50 minuten onderin de oven.

Laat de koek goed afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt.

Log nu in om een reactie te plaatsen