Zoete kip met mango

Ik houd echt van zoet! Of het nou in de vorm van koekjes bij de thee is of bij het ontbijt, maar ook gewoon in de avondmaaltijd. Daarom vind ik het altijd leuk om fruit in gerechten te verwerken. Dit super simpele kip mango recept is ooit ontstaan toen ik een halve mango over had en zin had in een zoetere maaltijd dan ik oorspronkelijk gepland had. Het lekkerst is het om een goed rijpe mango te gebruiken, in combinatie met het kleine beetje bruine suiker dat er bij gaat karamelliseert deze ietwat en dat geeft een heerlijke smaak aan het gerecht.

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

  • 600gr kipdijfilet in blokjes
  • 12gr kipkruiden
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 mango in blokjes
  • 250gr kastanjechampignons gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 el bruine suiker

Bereidingswijze:

Bestrooi de kip met de kipkruiden.

Verhit wat olie in een pan.

Fruit de knoflook en de ui hierin.

Voeg de kipblokjes toe en bak rondom aan.

Voeg de paprika, champignons en de mango toe en bak dit een paar minuten mee.

Voeg de bruine suiker toe en bak het geheel door zodat de kip gaar en de groente gaar zijn en de mango lekker zacht is.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel