Geitenkaastosti met peer en tijm

Dit is zo makkelijk om te maken en zo lekker! Geitenkaas is een kaassoort waar je echt van moet houden en wat mij betreft het allerlekkerst met een beetje honing. Ik koos er deze keer voor om een lekkere geitenkaastosti met peer en verse tijm (en uiteraard honing) te maken. Het lekkerst vind ik het om een tosti te maken van dikke sneden brood. Kies er dan bij voorkeur ook voor om een ongesneden brood te kopen bij de bakker en snijd dan lekker zelf je eigen boterhammen. Zeg nou zelf, hoe lekker is dat?!

Ingrediënten (voor 2 tosti’s):

  • 4 dikke bruine boterhammen
  • 4 grote plakken belegen geitenkaas (of schaaf zelf genoeg kaas van een stuk geitenkaas)
  • ½ peer in plakjes
  • 2tl pijnboompitten
  • 4tl honing
  • 2-3 takjes tijm

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smeer iedere boterham in met een theelepel honing.

Verdeel de plakjes peer over twee boterhammen.

Leg hierop twee plakken geitenkaas.

Strooi er een theelepel pijnboompitten over en verdeel de blaadjes van de tijmtakjes erover.

Leg de andere twee boterhammen bovenop de belegde boterhammen.

Doe de broodjes zo’n 5-8 minuten in de oven tot ze lekker knapperig zijn en de kaas heerlijk gesmolten is.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel