Registeren
Wachtwoord vergeten?
Gnocchi is een pasta op basis van aardappelen en echt heel erg lekker. Ik at het deze zomer voor het eerst toen ik met een vriendinnetje op vakantie was en dit is zo ongeveer hoe we het gemaakt hebben. Ik ga niet beweren dat dit recept enorm gezond is gezien de spekjes en de crème fraîche die er doorheen gaan, maar het is wel enorm lekker.
Gnocchi kun je kant en klaar in de supermarkt kopen, maar het is heel erg makkelijk om zelf te maken en uiteraard nog veel lekkerder. Voor het gnocchi basisrecept leende ik een recept van 24kitchen. Je gebruikt voor de verse gnocchi gekookte aardappels, die je door een pureeknijper haalt. Het is belangrijk om een pureeknijper te gebruiken, om te zorgen dat de aardappels hun luchtigheid (voor zoverre aardappels luchtig zijn natuurlijk) behouden.
Pureer de aardappels met behulp van een pureeknijper.
Voeg hieraan de 150gr bloem, 1 ei en een snuf zout toe.
Kneed dit tot een soepel deeg, plakt het nog heel erg doe er dan een klein beetje bloem bij (een beetje plakken is niet erg).
Verdeel het deeg in twee stukken en bestrooi je werkblad met bloem.
Rol ieder stuk deeg tot een lange sliert van zo’n 2cm doorsnede.
Snijd er stukjes af van ongeveer 1cm breed.
Bak de spekjes in een koekenpan en breng ondertussen het water voor de gnocchi aan de kook.
Voeg de ui en de champignons toe aan de spekjes.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Voeg de crème fraîche toe aan en laat dit eventjes pruttelen.
Kook ondertussen de gnocchi, de gnocchi is gaar als deze gaat drijven (meestal duurt dit hooguit zo’n twee minuten).
Giet de gnocchi af.
Meng de saus door de gnocchi en roer de kruiden erdoor.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.